Семинар научне комуникације

Семинар научне комуникације

КоБСОН и ЦПН организовали су 23. и 24. марта семинар „Научна комуникација за истраживаче” на Институту за водопривреду „Јарослав Черни”[:]

jcerni2КоБСОН и Центар за промоцију науке организовали су 23. и 24. марта семинар под називом „Научна комуникација за истраживаче” на Институту за водопривреду „Јарослав Черни”.

Првог дана Татјана Тимотијевић, начелница одељења за научне информације Народне библиотеке Србије, одржала је предавање о КоБСОН-у, коришћењу података и доступности информација, као и о публикацији ЦПН-а “Увод у објављивање научних публикација” (књига је доступна у целости на интернет адреси nauka.cpn.rs). Потом је уредник издавачке делатности Центра за промоцију науке Иван Умељић представио издања ЦПН-а намењена докторандима и истраживачима, “Научна комуникација”, “Докторати у прози: илустроване приче” и “Одравњивање”.

Наредног дана, Милица Шевкушић, библиотекарка Института техничких наука САНУ, одржала је предавање о профилима истраживача, док је Драгана Столић, библиотекарка Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић”, одржала предавање о цитатним базама.

jcerni1

Остале активности