Спектри на путу

Спектри на путу

ЦПН изложба Спектри гостовала је у Ријеци, Београду и Бечеју[:]

MMM91841Изложба Центра за промоцију науке Спектри гостовала је од 26. до 28. априла на Фестивалу знаности у Ријеци, у посебном делу рјечког Природословног музеја, у старом складишту Експортдрва на самој обали Јадрана. У оквиру петнаестог Фестивала знаности Центар за промоцију науке је поред изложбе организовао и интерактивна предавања на тему таласне природне светлости под називом ”Сурфовање на светлости”.

f419c65cd35b291950e5f6ecdfb94914_big_view

Део изложбе Спектри је затим 25. маја гостовао у Основној школи ”Краљ Петар Први” у Београду где је био део школског фестивала ”Унаукуј се”. Овај део поставке под називом ”Невидљива светлост” покрива области које чине електромагнетно зрачење а нису видљиве голим оком, радио-таласе, инфрацрвено зрачење, ултраљубичасто зрачење и и гама зрачење високих енергија.

”Невидиљива светлост” гостује од 1. до 30. јуна у Спомен кући Тан у Бечеју. Поставка је била и део петог по реду фестивала ”Пут науке”, који је ове године одржан у Сенти, Ади и Бечеју.

Изложба Спектри покрива шест области електромагнетног зрачења, односно светлости. Свака од области је изложба за себе, а представљена је одређеном бојом и састоји се од неколико интерактивних експоната.

Остале активности