Елементи у Бечеју

Елементи у Бечеју

У Спомен кући Тан у Бечеју 1. јуна представљен је часопис Елементи[:]DSCF7334

 

У оквиру манифестације ”Пут науке”, која је одржана од 1. до 3. јуна у Спомен кући Тан у Бечеју, у четвртак, 1. јуна, представљен је часопис Елементи. Овогодишња манифестација је одржана у Ади, Сенти и Бечеју где је у родној кући мађарског хемичара и академика Кароља Тана и сликара Мора Тана одржано неколико активности, међу којима и промоција часописа Елементи.

О Елементима су говорили главни и одговорни уредник Слободан Бубњевић, помоћница уредника Јована Николић и ауторка Тијана Марковић. На промоцији је било речи о самом часопису, како редакција функционише, којим се темама аутори баве и које их идеје покрећу, али и о темату осмог броја ”Задужбина: 24 знања која је потребно сачувати у случају апокалипсе”.

Уредник Слободан Бубњевић је објаснио како је темат настао, колико аутора је учествовало и које су теме обрађене, а ауторке Тијана Марковић и Јована Николић су говориле о темама о којима су писале и зашто су се на овом списку нашли бројеви и елементи.

Поред представљања часописа, чалнови редакције су говорили о обукама везаним за научно новинарство које организује ЦПН, али и о недавно завршеној манифестацији Мај месец математике која је обележена широм Србије.

У Спомен кући Тан тренутно гостује ЦПН изложба Спектри.

Остале активности