Elementi u Bečeju

Elementi u Bečeju

U Spomen kući Tan u Bečeju 1. juna predstavljen je časopis Elementi[:]DSCF7334

 

U okviru manifestacije ”Put nauke”, koja je održana od 1. do 3. juna u Spomen kući Tan u Bečeju, u četvrtak, 1. juna, predstavljen je časopis Elementi. Ovogodišnja manifestacija je održana u Adi, Senti i Bečeju gde je u rodnoj kući mađarskog hemičara i akademika Karolja Tana i slikara Mora Tana održano nekoliko aktivnosti, među kojima i promocija časopisa Elementi.

O Elementima su govorili glavni i odgovorni urednik Slobodan Bubnjević, pomoćnica urednika Jovana Nikolić i autorka Tijana Marković. Na promociji je bilo reči o samom časopisu, kako redakcija funkcioniše, kojim se temama autori bave i koje ih ideje pokreću, ali i o tematu osmog broja ”Zadužbina: 24 znanja koja je potrebno sačuvati u slučaju apokalipse”.

Urednik Slobodan Bubnjević je objasnio kako je temat nastao, koliko autora je učestvovalo i koje su teme obrađene, a autorke Tijana Marković i Jovana Nikolić su govorile o temama o kojima su pisale i zašto su se na ovom spisku našli brojevi i elementi.

Pored predstavljanja časopisa, čalnovi redakcije su govorili o obukama vezanim za naučno novinarstvo koje organizuje CPN, ali i o nedavno završenoj manifestaciji Maj mesec matematike koja je obeležena širom Srbije.

U Spomen kući Tan trenutno gostuje CPN izložba Spektri.

Ostale aktivnosti