Студијска посета Великој Британији у оквиру пројекта Connect for Creativity

Студијска посета Великој Британији у оквиру пројекта Connect for Creativity

На позив београдске Нове искре и у организацији Британског савета, Центар за промоцију науке је учествовао у студијској посети намењеној упознавању и повезивању културног, креативног и образовног сектора три земље Југоисточне Европе и Велике Британије

Пројекат Connect for Creativity, подржан кроз ЕУ програм Креативна Европа, повезује партнере из Турске, Грчке и Србије, са циљем стварања снажне регионалне мреже која би објединила актере у домену креативних индустрија, савремених уметничких пракси и неформалног образовања. Иницијални партнери пројекта су савремени и активни креативни и културни центри из Истанбула, Атине и Београда.

С обзиром да је координатор пројекта канцеларија Британског савета у Турској (British Council), посета Великој Британији била је организована под патронажом централе Савета у Лондону, и укључивала је обиласке, разговоре и размене знања и искуства са представницима релевантних и аутентичних организација и иницијатива из Кардифа и Лондона. Посебно упечатљиви су били сусрети са представницима Града Кардифа, локалног Универзитета и Велшког миленијумског центра, односно Лондонске развојне агенције, Канцеларије градоначелника и независних културних и креативних центара, попут Рабл студија, Стоур спејса и Фрдерфилд галерије. Драгоцени сегмент је представљао и увид у припреме, активности и програм једне од четири културне престонице Европе за 2021. годину, енглеског Ковентрија.

У тури су учествовали представници организација из Грчке, Турске и Србије, а поред Центра, нашу земљу су представљале и колеге из Министарства културе и информисања, Факултета примењених уметности и Нове искре. Више информација о самом пројекту и организованој посети се може видети и на:

https://connectforcreativity.eu/

https://vimeo.com/418415545

Остале активности