Сунђер Боб у школи

Сунђер Боб у школи

У Научном клубу у Ужицу у среду, 23. новембра, почела реализација пројекта „Сунђер Боб у школи“[:]

Nau_ni-klub-slika-ue

Регионални цантар за професионални развој запослених у образовању Ужице,  у сарадњи са Центром за промоцију науке Београд, организује радионице за ученике  основних школа у оквиру пројекта „Сунђер Боб у школи“.

Радионице, од којих је у среду 23. новембра организована прва у низу, осмишљене су за ученике шестог разреда, јер се тада изучавају  основе морфологије и систематике животиња. Градиво је обимно и  дешава се да ученици „од шуме не виде дрво“ и да тешко повезују градиво са знањима из свакодневице.

Већина ученика овог узраста одрасла је уз анимирани филм „Сунђер Боб Коцкалоне“ и познати су им ликови којима су представљене основне групе бескичмењака и кичмењака.

Повезивањем познатих ликова са школским градивом, учење постаје лакше, трајније и занимљивије. Пројектом је планирано да по 10 ученика из сваке основне школе  у нашем граду учествује у изради едукативног паноа за своју школу . „Сунђер Боб“ тако улази на часове биологије, а учесници радионица су обучени да као вршњачки едукатори помогну осталим ученицима у савладавању градива.

Едукативни пано и интерактивна брошура се остављају Научном клубу у Ужицу, како би посетиоцима клуба приближили систематику животиња, као и у чекаоницу Школског диспанзера у Дому здравља у Ужицу. На тај начин се деци омогућује да на занимљив начин прекрате време, науче нешто ново о животињама или освеже знања. Аутор и релизатор пројекта је Душица Ристовић, дипломирани биолог и професор у Ужичкој гимназији и Економској школи.

Радионице се одржавају у просторијама РЦУ, у термину од 12 до 15 часова, по следећем распореду:

среда, 23.11.– ОШ „Стари град“  и ОШ  „Прва основна школа Краља Петра Другог“

четвртак, 24.11. – ОШ „Нада Матић“  и ОШ „Душан Јерковић“

петак, 25.11. –  ОШ „ Слободан Секулић“  и ОШ „Алекса Дејовић“

Остале активности