Сваки дан је инспирација

Сваки дан је инспирација

У сарадњи са Регионалним центром за професионални развој запослених у образовању Смедерево и Електротехничким факултетом 21. децембра је у Смедереву одржана конференција ”Сваки дан је инспирација”[:]

inspiracija-08

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево је 21. децембра у сарадњи са Центром за промоцију науке и Електротехничким факултетом из Београда организовао конференцију ”Сваки дан је инспирација”.

Циљна група у првој сесији коју је водио Дражен Драшковић, асистент на катедри за рачунарску технику и софтверско инжењерство били су ученици основних и средњих школа. У другој сесији, коју је водио др Захарије Радивојевић, учествовали су научници, истраживачи, наставници, ученици и сви које интересује наука. Трећа сесија била је резервисана за привреднике и све структуре и организације које учествују у креирању повољног амбијента за развој привредних и истраживачких активности. О овим темама са учесницима је разговарала др Милица Ђурић Јовичић, директорка Иновационог центра Електротехничког факултета у Београду.

inspiracija-40

Учесници Конференције имали су прилику да виде нека нова достигнућа и учествују у интерактивним демонстрацијама одабраних технолошких решења: Лабораторија за медицинске технологије – Лего роботи: Синергија музике и покрета, Лабораторија за примењену електромагнетику – Мерење електромагнетног зрачења, Лабораторија за електронику – Управљање роботом који решава просторне и математичке проблеме, Лабораторија за електро-акустику – Шта чујемо, Лабораторија за телекомуникације – Локализација мобилних телефона у затвореним просторијама.

Конференција ”Сваки дан је инспирација” била је прва у низу, а предвиђено је да се одржи још дванаест широм Србије у периоду од јануара до марта 2018. године.

Остале активности