Теслина награда за ЦПН

Теслина награда за ЦПН

Фондација „Никола Тесла“ доделила је овогодишњу Теслину награду за стваралаштво Центру за промоцију науке

Управни одбор Фондације „Никола Тесла“ одлучио је да Теслину награду за стваралаштво у 2012. години додели Центру за промоцију науке.

Фондација „Никола Тесла“  је ову награду установила тако да се сваке године додељује за остварења и постигнућа у претходној години. Награда се додељује, како стоји у образложењу, у сврху „подстицања научних истраживања, стваралаштва и привредног развоја у Србији“.

Награђене бира Управни одбор Фондације, којем председава проф. др Братислав Миловановић, а међу лауреатима су се до сада нашли многи водећи научници и инжењери у Србији. Занимљиво је да је ову награду прошле године, у категорији стваралаштво младих, добио Коста Јовановић са Електротехничког факултета у Београду, иначе сарадник ЦПН-а.

Ове године, поред награде ЦПН-у, Фондација „Никола Тесла“ је доделила награду и проф. др Мирославу Матаушеку, професору Електротехничког факултета Универзитета у Београду, за научна остварења у природним и техничким наукама, и др Милошу Милошевићу, истраживачу-сараднику у Иновационом центру Машинског факултета за стваралаштво младих.

Награда није додељена у категоријама врхунских инжењерских техничко-технолошких остварења и проналазаштва и иноваторства.

Након само три године постојања и низа научнопопуларних манифестација, Центар за промоцију науке је Теслину награду за стваралаштво добио у категорији „остваривања циљева Фондације од стране појединаца и организација“.

Остале активности