ЦПН на Фестивалу науке

ЦПН на Фестивалу науке

Од 5. до 8. децембра ЦПН је учествовао на седмом Фестивалу науке, који је подржао и финансијски 

Седми Фестивал науке свечано је отворен у четвртак, 5. децембра, у згради некадашње Робне куће Клуз, а трајао је до 8. децембра. Осим ове локације, фестивалску четврт овог пута чинили су и Студентски културни центар, Галериjа Народне банке Србиjе и сасвим нови простор у Краља Милана броj 1.

Центар за промоциjу науке је и ове године Фестивал подржао финансиjски, као један од 82 пројекта промоције и популаризације науке који су добили средства по Јавном позиву за 2013. годину. ЦПН је и претходних година подржавао ову манифестацију на исти начин, док је, поред тога, и један од редовних излагача.

ЦПН се на Фестивалу науке представио поставком „Година воде – Капљица науке“. Ова изложбена целина, смештена у приземљу Робне куће Клуз, постављена је поводом обележавања Године сарадње у области вода.

Фестивалска публика је на штанду ЦПН-а посебно била заинтересована за интерактивни експонат са сапуницом, који је привлачио посетиоце свих узраста.

Овогодишњи фестивал организован је под слоганом „Суперхероjи науке“, па су тако његова заштитна лица били млади научници коjи знањем и упорношћу мењаjу наш свет набоље. Више од 550 младих научника из 52 институциjе је, заjедно са гостима из Шведске, Естониjе, Холандиjе, Француске и Хрватске, охрабрило све младе људе коjи се данас у Србиjи баве науком.

Фестивал, осим интеракциjе и дружења са суперхероjима, протекао је и у знаку броjних нама знаних и незнаних живих бића и биолошких шоу-програма, уз откривања многих пољопривредних и биолошки вредних таjни. Како је организатор саопштио, Фестивал је посетило 31.000 људи током четири дана.

Остале активности