Разговор о клими

Разговор о клими

(ВИДЕО) У четвртак, 15. септембра, ЦПН је организовао трибину о климатској будућности Европе у просторијама ЕУ инфо центра[:]

klima 03

У оквиру ЦПН изложбе ”Пети извештај”, која је постављена у ЕУ инфо центру од 12. до 22. септембра, у четвртак, 15. септембра, одржана је трибина ”Каква клима очекује Европу до 2030?”.

На трибини су говорили Др Владимир Ђурђевић из Института за метеорологију Физичког факултета у Београду, Никола Божић из Истраживачке станице Петница и Никола Здравковић, научни новинар у Центру за промоцију науке. Разговор је модерирао Слободан Бубњевић, главни и одговорни уредник часописа Елементи.

Учесници трибине су се најпре осврнули на Париски споразум, који су недавно потписале САД и Кина, а Никола Здравковић је говорио о томе колико је ово потписивање променило значај Париског споразума. Затим је уследио разговор о дипломатској димензији проблема климатских промена и различитим могућностима решавања овог глобалног проблема.

Никола Божић је говорио да у центру читаве приче о климатским променама није опстанак наше планете већ човека. Говорио је о могућим последицама по свакодневни живот, али и томе колико се глобални проблеми тешко и споро решавају због чега је потребно што раније донети важне одлуке.

Остале активности