Лабораторија славних и ЦПН

Лабораторија славних и ЦПН

У просторијама Центра за промоцију науке одржан је „Инфо дан“ Лабораторије славних

Посетиоци „Инфо дана“ Лабораторије славних, који је у просторијама Центра за промоцију науке одржан у петак, 24. фебруара, имали су прилику да сазнају шта је Лабораторија славних, да упознају друге учеснике и да одлуче да ли желе да се пријаве за учешће.

Пријављивање за ово међународно такмичење које открива таленте у комуникацији науке отворено је 1. фебруара и траје до 7. марта. У Лабораторији славних могу да учествују кандидати који имају између 18 и 35 година, студирају или раде у Србији у области природних наука, технике или математике.

Србија учествује у Лабораторији славних од 2007. године, када је ова манифестација и покренута на Фестивалу науке у Челтнему, у Великој Британији. Основна идеја пројекта, како наводе у Британском савету, који је организатор Лабораторије славних, јесте да науку учини забавном за најширу публику.

Више информација о овом пројекту можете наћи на сајту www.britishcouncil.rs. Центар за промоцију науке, домаћин „Инфо дана“, као државна институција надлежна за промоцију и популаризацију науке, даје подршку свим сличним манифестацијама које повезују науку и друштво.

Остале активности