Laboratorija slavnih i CPN

Laboratorija slavnih i CPN

U prostorijama Centra za promociju nauke održan je „Info dan“ Laboratorije slavnih

Posetioci „Info dana“ Laboratorije slavnih, koji je u prostorijama Centra za promociju nauke održan u petak, 24. februara, imali su priliku da saznaju šta je Laboratorija slavnih, da upoznaju druge učesnike i da odluče da li žele da se prijave za učešće.

Prijavljivanje za ovo međunarodno takmičenje koje otkriva talente u komunikaciji nauke otvoreno je 1. februara i traje do 7. marta. U Laboratoriji slavnih mogu da učestvuju kandidati koji imaju između 18 i 35 godina, studiraju ili rade u Srbiji u oblasti prirodnih nauka, tehnike ili matematike.

Srbija učestvuje u Laboratoriji slavnih od 2007. godine, kada je ova manifestacija i pokrenuta na Festivalu nauke u Čeltnemu, u Velikoj Britaniji. Osnovna ideja projekta, kako navode u Britanskom savetu, koji je organizator Laboratorije slavnih, jeste da nauku učini zabavnom za najširu publiku.

Više informacija o ovom projektu možete naći na sajtu www.britishcouncil.rs. Centar za promociju nauke, domaćin „Info dana“, kao državna institucija nadležna za promociju i popularizaciju nauke, daje podršku svim sličnim manifestacijama koje povezuju nauku i društvo.

Ostale aktivnosti