У Ректорату додељена признања добитницима Јавног позива

У Ректорату додељена признања добитницима Јавног позива

У понедељак, 15. јула, у Ректорату Универзитета у Београду, додељeна признања добитницима финансијске подршке у оквиру Јавног позива који је Центар за промоцију науке расписао за 2019. годину

Центар за промоцију науке je доделио признања овогодишњим добитницима финансијске подршке у оквиру Јавног позива, у понедељак, 15. јула, у Ректорату Универзитета у Београду.

Укупна средства распоређена за различите категорије Јавног позива у 2019. години износе 9,4 милиона динара и представљају највећи фонд за финансирање пројеката промоције науке у Србији. Ове године је одобрено укупно 55 пројеката за финансирање у три различите категорије, а то су пројекти промоције науке у научним клубовима (28 пројеката), пројекти промоције науке (24 пројекта) и идејна решења за интерактивне експонате у парковима науке (3 пројекта).

На свечаној додели признања у Ректорату, присутнима се обратиo проф. др Петар Марин, проректор за наставу Универзитета у Београду, и помоћник министра за технолошки развој, трансфер технологија и иновациони систем др Саша Лазовић, а у име Центра за промоцију науке говорили су в. д. директора др Марко Крстић, и др Тања Аднађевић, руководилац Сектора програмских активности.

Центар за промоцију науке од 2011. године расписује Jавни позив за финансирање пројеката промоције и популаризације науке. Циљ Јавног позива је подизање нивоа научне писмености и ширења научне културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Србије, подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима из области промоције и популаризације науке, подршка иновативним пројектима који утичу на општи квалитет пројеката из области промоције науке, као и подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору, односно осмишљавању експоната у научним парковима који помажу да се научни појмови, феномени и чињенице усвајају кроз непосредно искуство.

Остале активности