Уметношћу до науке

Уметношћу до науке

У Научном клубу у Београду је 20. маја одржана презентација ђачких пројеката који спајају уметност и науку[:]Untitled

У Научном клубу у Београду, 20. маја одржана је презентација ђачких пројеката који су резултат спајања уметности и науке, тачније, демонстрација коришћења уметности у циљу стварања и преношења научног знања.

Кроз представу „Нека сила буде с тобом“ сарадница ЦПН-а Jелена Миjатовић, наставница физике Сања Булат и ученици и ученице седмог и осмог разреда ОШ „Бранислав Нушић“ из Београда, представили су феномен силе коришћењем театра, сценског покрета и елемената опере.

Истог дана, Научни клуб у Београду угостио је ученике ОШ „Петро Кузмjак“ из Руског Крстура, који су својим вршњацима из Београда одржали радионицу „Математички оригами“ на којој су кроз оригами технику објашњавали фрактале. Њихова наставница математике Наталиjа Будински одржала је кратко предавање на ту тему.

Поменути наступи били су део проjекта CREATIONS, коjи заступа креативно, истраживачко учење природно-техничких предмета уз коришћење елемената уметничког стваралаштва. Проjекат се реализуjе у 11 европских земаља захваљуjући програму Хоризонт 2020 Европске комисиjе, а Центар за промоциjу науке jе координатор проjекта у Србиjи.

Untitled 1

 

Остале активности