Вилани у Научном клубу

Вилани у Научном клубу

(ВИДЕО) Бројна публика се окупила већ на првом догађају у Научном клубу где је француски математичар Седрик Вилани одржао узбдуљиво предавање[:]

vilanin

За први научнопопуларни догађај у новом Научном клубу, одмах након отварања у четвртак, 6. априла у Улици Краља Петра 46 у Београду, Центар за промоцију науке је одабрао предавање чувеног математичара Седрика Виланија.

Догађај је организован у сарадњи са Француским институтом у Србији. Интересовање за предавање је, међутим, превазишло сва очекивања – на стотине посетилаца похрлило је у Научни клуб, а велика и мала сала су биле недовољне за све заинтересоване. Део публике је стајао, седео на поду или посматрао предавање на два видео стрима која су се емитовала у ходницима клуба.

По други пут у Београду, Вилани се прославио као добитник Филдсове медаље, што је највеће признање у области математике. Његов допринос модерној математици је изузетан, али истовремено, он пише и популарне књиге и држи занимљива предавања за лаичку публику. Предавање које је држао носило је назив ”Троугао, гасови, награде и људи”.

Погледајте видео:

Истражите више о Научном клубу

Остале активности