Vilani u Naučnom klubu

Vilani u Naučnom klubu

(VIDEO) Brojna publika se okupila već na prvom događaju u Naučnom klubu gde je francuski matematičar Sedrik Vilani održao uzbduljivo predavanje[:]

vilanin

Za prvi naučnopopularni događaj u novom Naučnom klubu, odmah nakon otvaranja u četvrtak, 6. aprila u Ulici Kralja Petra 46 u Beogradu, Centar za promociju nauke je odabrao predavanje čuvenog matematičara Sedrika Vilanija.

Događaj je organizovan u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. Interesovanje za predavanje je, međutim, prevazišlo sva očekivanja – na stotine posetilaca pohrlilo je u Naučni klub, a velika i mala sala su bile nedovoljne za sve zainteresovane. Deo publike je stajao, sedeo na podu ili posmatrao predavanje na dva video strima koja su se emitovala u hodnicima kluba.

Po drugi put u Beogradu, Vilani se proslavio kao dobitnik Fildsove medalje, što je najveće priznanje u oblasti matematike. Njegov doprinos modernoj matematici je izuzetan, ali istovremeno, on piše i popularne knjige i drži zanimljiva predavanja za laičku publiku. Predavanje koje je držao nosilo je naziv ”Trougao, gasovi, nagrade i ljudi”.

Pogledajte video:

Istražite više o Naučnom klubu

Ostale aktivnosti