Завршен Мај месец математке

Завршен Мај месец математке

У петак, 31. маја, затворена је осма по реду манифестација Мај месец математике (М3)

У петак, 31. маја, затворен је осми по реду Мај месец математике (М3), у организацији Центра за промоцију науке и Математичког института САНУ. Ове године велики број градова Србије укључио се у манифестацију под називом Истражи координате. Заједно смо учили, препознавали и примењивали математику у свакодневном животу, играли се њом, и сви се добро забавили.

Током овогодишњег Маја месеца математике, одржали смо укупно 50 радионица, на којима је било више од 1200 деце. Организовали смо 22 предавања. Припремили две изложбе – „Кроз математичке пределе“, која је повела посетиоце у математичке приче широм света, и „Животни циклуси Милутина Миланковића“, посвећену великом светском научнику Милутину Миланковићу. Дошли су нам и гости из иностранства: др Стјуарт Колхаген из Аустралије, др Бери Сипра из САД, др Грег Гејџ из САД, и тим Свеучилишта у Ријеци.

У програму који је организован у Београду учествовало је 34 волонтера и 17 демонстратора, који су стајали на располагању посетиоцима изложби, трибина, предавања, филмских пројекција и других организованих програма.

Мај месец математике збивао се на много локација: у Београду на три места (Галерија на Андрићевом венцу, Галерија науке и технике САНУ, Научни клуб Београд), али и широм Србије, у 45 градова, са више од 90 разних математичких догађаја и дружења са најинспиративнијим наставницима математике из целе Србије.

Остале активности