Завршна CREATIONS конференција

Завршна CREATIONS конференција

У школи Elinogermaniki Agogi у Палинију покрај Атине завршен је трогодишњи пројекат CREATIONS на коме је ЦПН један од партнера

EA_front (1)

Конференција која је обележила крај CREATIONS пројекта одржала се 2. и 3.новембра 2018 године. На конференцији су партнери пројекта заједно са наставницима представљали развијене педагошке оквире и нове методе креативног и проактивног учења. Одржане су радионице за основце и средшношколце, и сви посетиоци су имали прилику да обиђу изложбу Све је број швајцарског уметника Еугена Јоста. Ова изложба је, иначе, била део програма првог Маја месеца математике – М3, одржаног 2012. године.

Европски пројекат CREATIONS посвећен је унапређењу наставе природних наука и математике (СТЕМ образовање) кроз увођење савремених педагошких оквира. Пројекат подржава интердисциплинарну сарадњу наставника укључивањем креативних и уметничких поступака у формалну наставу природних наука.

Пројекат CREATIONS је под свој кров окупио разноврсне институције, универзитете, асоцијације и институте који се баве науком, а све са циљем Развоја проактивне научне учионице, што је и поднаслов пројекта. Специфична вредност пројекта је била стварање неформалне мреже наставника, едукатора и уметника који су у пракси реализовали теоријске основе пројекта. На пројекту је учествовало 16 партнера из 11 европских земаља.

Остале активности