Зашто вакцина нема алтернативу?

Зашто вакцина нема алтернативу?

9. март 2015.[:]

У среду, 11. марта, на ЦПН трибини у Научном клубу разговараће се о једној од најинтригнатнијих тема у последње време: потреби за вакцинацијом

У последње време широм света, а нажалост, и у Републици Србији, кампања против вакцинације постала је врло интензивна, а непоуздане информације побудиле су страхове код многих родитеља.

Такво стање је у Америци већ довело до поновног избијања неких искорењених болести, а бројни домаћи лекари и епидемиолози огласили су се са драматичним упозорењима. С обзиром на значај и актуелност, а након низа посећених догађаја, Центар за промоцију науке отвара ову тему на наредној ЦПН трибини.

ЦПН трибина ”Зашто вакцина нема алтернативу” одржава се 11. марта, у 19 часова, у Научном клубу Центра за промоцију науке, на адреси Кнез Михаилова 5, други спрат. О овој теми ће разговарати епидемиолог др Предраг Кон, биохемичар Лука Михајловић и новинарка Јасмина Лазић. Модератор трибине је Слободан Бубњевић из ЦПН-а.

У доба када се мишљења, често потпуно нестручна, врло брзо могу раширити путем средстава комуникације, дезинформације и псеудонауке лако улазе у све поре друштва. Међутим, зашто нису тачни подаци да су деца која не примају вакцине „здравија“? Како се искорењене болести могу вратити? Да ли вакцине заиста носе ризик од аутизма? Зашти вакцина нема алтернативу?

ЦПН Трибина

ЗАШТО ВАКЦИНА НЕМА АЛТЕРНАТИВУ?

Научни клуб Центра за промоцију науке, Кнез Михаилова 5, други спрат

Среда, 11. март, 19 часова

Учесници:

  • Лука Михајловић, биохемичар са Хемијског факултета Универзитета у

Београду

  • Јасмина Лазић, мастер менаџмента у здравству и новинарка недељника

Време

  • Др Предраг Кон, имунолог са Института за јавно здравље Србије ”Др Милан

Јовановић – Батут”

Модератор:

  • Слободан Бубњевић, уредник комуникација у Центру за промоцију науке

Остале активности