Нови број часописа Елементи

Нови број часописа Елементи

28. децембар 2017.[:]

Нови број часописа Елементи у продаји од 30. децембра

Нови, једанаести број научнопопуларног часописа Елементи наћи ће се у продаји 30. децембра, непосредно пред новогодишње празнике.

Тема једанаестог броја часописа Елементи су лажне вести, појам који је Колинсов речник енглеског језика у новембру прогласио за реч 2017. године.

Упркос бројним обећањима традиционалних медијских гиганата, влада појединих земаља, па чак и неких друштвених мрежа, да ће 2017. бити година борбе против тренда лажних вести (fake news), сведоци смо да до тога, ипак, није дошло. Штавише, почетком новембра Колинсов речник енглеског језика – један од најцењенијих у англосаксонском свету – објавио је да је одредница 2017. године „лажне вести“, о чему у темату једанаестог броја Елемената пише Ивана Николић.

Нови Елементи, поред овога, доносе и приче о Кандинском, угроженим и изумрлим врстама, Нобеловој награди за економију, глутену, Дарвиновим ванземаљцима, као и мапу бактерија које настањују кухињу, узбудљиву причу Данијела Шемовица о чудесном свету биљака и још много других тема.

Истражите више о новим Елементима: http://elementarium.cpn.rs/u-centru/novi-broj-casopisa-elementi/

Остале активности