Novi broj časopisa Elementi

Novi broj časopisa Elementi

28. decembar 2017.[:]

Novi broj časopisa Elementi u prodaji od 30. decembra

Novi, jedanaesti broj naučnopopularnog časopisa Elementi naći će se u prodaji 30. decembra, neposredno pred novogodišnje praznike.

Tema jedanaestog broja časopisa Elementi su lažne vesti, pojam koji je Kolinsov rečnik engleskog jezika u novembru proglasio za reč 2017. godine.

Uprkos brojnim obećanjima tradicionalnih medijskih giganata, vlada pojedinih zemalja, pa čak i nekih društvenih mreža, da će 2017. biti godina borbe protiv trenda lažnih vesti (fake news), svedoci smo da do toga, ipak, nije došlo. Štaviše, početkom novembra Kolinsov rečnik engleskog jezika – jedan od najcenjenijih u anglosaksonskom svetu – objavio je da je odrednica 2017. godine „lažne vesti“, o čemu u tematu jedanaestog broja Elemenata piše Ivana Nikolić.

Novi Elementi, pored ovoga, donose i priče o Kandinskom, ugroženim i izumrlim vrstama, Nobelovoj nagradi za ekonomiju, glutenu, Darvinovim vanzemaljcima, kao i mapu bakterija koje nastanjuju kuhinju, uzbudljivu priču Danijela Šemovica o čudesnom svetu biljaka i još mnogo drugih tema.

Istražite više o novim Elementima: http://elementarium.cpn.rs/u-centru/novi-broj-casopisa-elementi/

Ostale aktivnosti