Зашто постоји живот?

Зашто постоји живот?

20. фебруар 2015.[:]

На ЦПН трибини 25. фебруара, у Великој сали СКЦ-а, сазнаћете узбудљиве одговоре на древно питање које заправо мало кога оставља равнодушним – зашто постоји живот?

Наши атоми су дошли са звезда. Атоми који чине живот на Земљи „скувани“ су у невероватним условима језгара звезда, где се лакши елементи спајају у теже.

Али, шта се догодило после? Како је плава планета 4,6 милијарди година након стварања пуна свесних, живих, функционалних гомила атома, које узимају енергију са свих страна, троше је и емитују? Која је основа на којој је започела еволуција?

Зашто је настао живот?

На ово питање, једно од најстаријих која муче човека, у среду, 25. фебруара, у Великој сали Студентског културног центра, у 19 часова, говориће и гости ЦПН трибине „Зашто постоји живот“.

Као и увек на ЦПН трибинама, о томе ће се разговарати из више углова – филозофског, астрономског, биолошког и теолошког.

На трибини гостују: др Милан Ћирковић, астрофизичар из Астрономске опсерваторије у Београду, др Машан Богдановски, филозоф са Филозофског факултета у Београду и ђакон Ненад Илић. Модератор је Слободан Бубњевић, уредник Комуникација у Центру за промоцију науке.

ЦПН Трибина

ЗАШТО ПОСТОЈИ ЖИВОТ?

Велика сала СКЦ-а

Среда, 25. фебруар, 19 часова

Учесници:

  • др Милан Ћирковић, астрофизчар из Астрономске опсерваторије у Београду,
  • др Машан Богдановски, филозоф са Филозофског факултета у Београду,
  • ђакон Ненад Илић
  • Aлексеј Тарасјев, еволуциони биолог, Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић“

Модератор:

  • Слободан Бубњевић, уредник Комуникација у Центру за промоцију науке

Остале активности