АИ Лаб – успешне приче: Србија у програму Креативна Европа 2014-2020.

АИ Лаб – успешне приче: Србија у програму Креативна Европа 2014-2020.

Деск Креативна Европа Србија изабрао је да представи пројекат Центра за промоцију науке Европска лабораторија вештачке интелигенције кроз видео серијал Успешне приче – Србија у програму Креативна Европа 2014-2020.

Пројекат АИ Лаб (European ARTificial Intelligence Lab) кроз развој интердисциплинарних концепата сарадње, омогућава ствараоцима и истраживачима различитих профила да заједнички промишљају и да понуде своја виђења креативних и критичких потенцијала даљег развоја вештачке интелигенције.

Центар је тренутно у припремама за шесто издање art+science манифестације посвећено вештачкој интелигенцији. Програм је планиран за септембар и октобар ове године и обухватиће изложбе уметничких радова насталих кроз заједнички рад двадесетак домаћих и међународних уметника, научника и других стваралаца, едукативне активности намењене ђацима средњих школа и студентима уметничких факултета као и разноврстан пратећи програм.

Деск Креативна Европа Србија помаже установама, организацијама, компанијама и мрежама из Србије да конкуришу на конкурсе програма Креативна Европа. Визија Деска Креативна Европа Србија је да буде један од кључних чинилаца подршке и развоја система културе у Србији, место динамичне сарадње установа културе, организација цивилног друштва, компанија, мрежа и појединаца, као и њихов заступник и промотер у европским оквирима.

Остале активности