art+science програм представљен студентима ФДУ-а

art+science програм представљен студентима ФДУ-а

У оквиру мастер програма Унеско катедре за културну политику и менаџмент и предмета Међународни културни односи Факултета драмских уметности у Београду, ЦПН је представио art+science програм студентима ФДУ-а

Онлајн час је окупио двадесетак студената Факултета драмских уметности, у организацији ванр. проф. Љиљане Рогач Мијатовић. Поред Центра за промоцију науке, представљени су и позиција, пројекти и активности Арс електронике из Линца, престижне глобалне тачке када су у питању спој уметности, науке и нових технологија. О Арс електроници је говорила Вероника Либл, директорка Департмана које руководи европским сарадњама и организацијом истоименог фестивала.

Добривоје Лале Ерић, селектор art+science програма, представио је генезу art+science програма од 2015. године, у контексту пројеката у којима је Центар учествовао, као и тема којима су појединачна издања била посвећена. Посебно је наглашено учешће у великим пројектима програма Креативна Европа – Европска мрежа дигиталне уметности и науке и Европска лабораторија вештачке интелигенције. Било је речи и о начинима и моделима доживљаја и репрезентације помоћу којих се наука може отворити и користити у уметничком стваралаштву, а њени садржаји критички и креативно анализирати. Студентима ФДУ-а су представљене и различите art+science селекције помоћу којих се гради програм сваког издања ове манифестације.

 

Остале активности