Национални састанак „Одрживост Европског друштвеног истраживања у Србији“

Национални састанак „Одрживост Европског друштвеног истраживања у Србији“

У четвртак, 25. фебруара, у хотелу Извор, у Аранђеловцу, одржан је, уживо и онлајн, национални консултативни састанак „Одрживост Европског друштвеног истраживања – ЕДИ (European Social Survey ЕSS) у Србији“

На почетку састанка „Одрживост Европског друштвеног истраживања – ЕДИ (European Social Survey ЕSS) у Србији“, кроз краћи видео, представљен је историјат Европског друштвеног истраживања у Србији, која се овом истраживачком конзорцијуму прикључила 2018. године (IX циклус), а затим се говорило о новим темама у оквиру X циклуса и о спроведеном пилот-истраживању које је за сада реализовано у нашој земљи.

Др Александар Јовић, помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције, истакао је значај Европског друштвеног истраживања и за Србију, као дела Стратегије научног и технолошког развоја до 2025. године. Пре свега када је реч о интеграцији друштвених наука и повећању њихове конкурентности, што је уједно основа за креирање јавних политика, а тема је даље елаборирана кроз сесију о даљој одрживости ЕДИ-ја у Србији. Зоран Станојевић, уредник интернет портала РТС-а, са много духа представио је начине на које наука може да побуди интересовање медија, чиме је завршена и последња сесија.

На консултацијама је учествовала и наша представница др Марија Цветиновић, ангажована као стручни сарадник у Сектору за међународну сарадњу.

 

 

Остале активности