Регионалне консултације Регионалне мреже Западног Балкана за Европско друштвено истраживање (WBESS)

Регионалне консултације Регионалне мреже Западног Балкана за Европско друштвено истраживање (WBESS)

У петак, 26. фебруара, Регионална мрежа Западног Балкана за Европско друштвено истраживање (Western Balkans European Social Survey Regional NetworkWBESS) и SCiDEV заједнички су организовали једнодневни, уживо и онлајн, сусрет поводом одрживости WBESS-а.

Овај регионални консултативни састанак у свом фокусу имао је одрживост WBESS мреже и могућности за њен даљи напредак и развој. Том приликом, контакт особе из шест земаља Западног Балкана представиле су тренутни напредак у овој сфери, досадашње активности, потенцијалне проблеме, као и даље планове за реализовање пројекта. Било је говора и о Стратешком предвиђању за Западни Балкан за 2035. годину и потенцијалним добробитима оваквих истраживањима заснованим на подацима конзорцијума ЕДИ (Европско друштвено истраживање). Дискусија се наставила у две паралелне сесије са темама „Гледање преко граница ЕУ“ и „Укључивање у заједничко тржиште“.

На консултацијама је учествовала и наша представница др Марија Цветиновић, ангажована као стручни сарадник у Сектору за међународну сарадњу.

 

Остале активности