Regionalne konsultacije Regionalne mreže Zapadnog Balkana za Evropsko društveno istraživanje (WBESS)

Regionalne konsultacije Regionalne mreže Zapadnog Balkana za Evropsko društveno istraživanje (WBESS)

U petak, 26. februara, Regionalna mreža Zapadnog Balkana za Evropsko društveno istraživanje (Western Balkans European Social Survey Regional NetworkWBESS) i SCiDEV zajednički su organizovali jednodnevni, uživo i onlajn, susret povodom održivosti WBESS-a.

Ovaj regionalni konsultativni sastanak u svom fokusu imao je održivost WBESS mreže i mogućnosti za njen dalji napredak i razvoj. Tom prilikom, kontakt osobe iz šest zemalja Zapadnog Balkana predstavile su trenutni napredak u ovoj sferi, dosadašnje aktivnosti, potencijalne probleme, kao i dalje planove za realizovanje projekta. Bilo je govora i o Strateškom predviđanju za Zapadni Balkan za 2035. godinu i potencijalnim dobrobitima ovakvih istraživanjima zasnovanim na podacima konzorcijuma EDI (Evropsko društveno istraživanje). Diskusija se nastavila u dve paralelne sesije sa temama „Gledanje preko granica EU“ i „Uključivanje u zajedničko tržište“.

Na konsultacijama je učestvovala i naša predstavnica dr Marija Cvetinović, angažovana kao stručni saradnik u Sektoru za međunarodnu saradnju.

 

Ostale aktivnosti