BESTPRAC радионица на ЕТФ-у

BESTPRAC радионица на ЕТФ-у

24. и 25. септембра 2018. године на Електротехничком факултету у Београду одржан је десети састанак пројекта BESTPRAC

csm_Belgrade_6_7ac7b4af98 2

Састанак BESTPRAC мреже подразумевао је заједничку сесију којој су присуствовали чланови три радне групе, као и индивидуалне сесије сваке од ових група. Читавом догађају је присуствовало око 100 учесника из 32 земље. Истраживачки администратори који долазе из тзв. инклузивних земаља препознати су као изузетно осетљива група, пре свега због велике разлике у висини зараде у односу на европски просек, али и због смањених могућности за путовања и умрежавања.

Састанку су присуствовали и представници Центра за промоцију науке који, поред директног учешћа на овом пројекту, велику пажњу посвећују развоју и подршци истраживачким администраторима у Србији, организовањем различитих промотивних и консултативних догађаја, као и кроз подршку активностима неформалне Мреже финансијских менаџера ЕУ пројеката.

BESTPRAC акција, финансирана кроз COST програм, представља мрежу административног, финансијског и правног особља у оквиру универзитета и истраживачких институција, који обављају послове подршке пројектима одобреним кроз различите програме Европске Уније. Размена искустава и развој најбољих пракси, подстицање дељења знања и повећање ефикасности у области истраживачке администрације су препознати као главни циљеви постојање мреже. Мрежа је подељена у три радне групе које се баве административним, финансијским и правним пословима.

Остале активности