Резултати Јавног позива

Резултати Јавног позива

Центар за промоцију науке објавио је прелиминарну ранг-листу пројеката промоције и популаризације науке у категорији 4 којима су додељена средства за 2018. годину

javni-poziv

Центар за промоцију науке објављује прелиминарну ранг-листу пројеката којима су одобрена средства у оквиру Јавног позива ЦПН-а за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке за категорију 4 у 2018. години. У оквиру ове категорије биће финансирана израда експоната који ће се реализовати у парковима науке по задатом идејном решењу.

Укупна расположива средства издвојена за ову намену износе 2.000.000,00 динара, односно оквирно 200.000,00 динара за сваки од градова у којима се већ налази, или ће се налазити Парк науке.

Пријаве и пројектне апликације оцењиване су по четири појединачна критеријума оценом од 0 до 5:

1. Начин извођења: врсте материјала, начин решења појединих проблема у функционисању експоната, потребе за одржавањем експоната;

2. Цена извођења: укупна цена са свим трошковима;

3. Рок извођења: рок за израду и постављање експоната;

4. Референце: референце извођача и чланова тима.

СТАТИСТИКА ЈАВНОГ ПОЗИВА

За Категорију 4 Јавног позива за 2018. годину електронским путем у року се пријавило 32 пројеката из 10 градова Србије. Средства су додељена за 18 пројеката, и то: 2 у Шапцу, 3 у Кикинди, 1 у Рановцу, 1 у Крушевцу, 1 у Ужицу, 2 у Нишу, 1 у Чачку, 2 у Крагујевцу, 1 у Књажњвцу и 4 у Лесковцу .

Експонати који ће на основу Јавног позива бити направљени у парковима у наведеним градовима су:  Кохезија-адхезија, НУМ магнетни сто, Музиком кроз науку и уметност, Стуб даљинар, Човек систем – кардиоваскуларни систем, Човек систем – скелетни систен, Месечев сат, Права крива, Ботаничка слагалица, Ветротурбина, Калеидоскоп, Периодни систем елемената и Оптичке илузије.

Истражите више о прелиминарним резултатима Јавног позива овде.

Остале активности