Бизика људског ока

Бизика људског ока

Радионице у оквиру пројекта „Бизика људског ока“ који је одобрен и подржан на конкурсу Центра за промоцију науке Београд, реализоване су у просторијама Научног клуба у Ужицу 07.03.2019 године

Циљ овог пројекта је популаризација науке и упознавање ученика са законима геометријске оптике, морфологијом и аномалијама ока кроз низ демонстративних огледа, што ученицима приближава градиво које уче у школи.

На четири радионице учествовали су ученици и наставници из Ош „Душан Јерковић“, ОШ „Прва основна школа“, ОШ „Богосав Јанковић“ и Ош „Слободан Секулић“ са својим наставницима присуствовали радионицама.

Након едукативног дела и кратке презентације ученици су извлачили картице са занимљивостима где су се имали прилику да се сазнају неке нове и занимљиве ствари о људском оку. Након тога се прешло на експериментални део где је учесницима демонстриран 3Д модел ока. У креативном делу радионице ученици су били подељени у групе и имали су задатак да направе модел људског ока од материјала који су добили од едукатора, а касније су слагали слагалицу људског ока и упознали са  оптичким сетом путем кога им је демонстриран рад људског ока са аспекта физике. Завршни део радионица чинио је квиз и додела диплома учесницима радиница.

 

Остале активности