Отворено пријављивање за ДНК

Отворено пријављивање за ДНК

Отворено пријављивање за дечји научни камп ДНК, који ЦПН овог лета организује у Виминацијуму

Центар за промоцију науке овог лета нуди малишанима прилику да буду део ДНК – дечјег научног кампа у Виминацијуму.  Идеја научног кампа ДНК је да деца у природном окружењу, у друштву вршњака, на интересантан и интерактиван начин, упознају науке као што су археологија, антропологија, палеонтологија, биологија, физика, хемија, метеорологија, астрономија и психологија.

Камп траје три дана, од четвртка до суботе. Овог лета, организован је у шест термина:

I  термин: од 10. до 12. јула, II термин: од 18. до 20. јула,
III термин: од 25. до 27. јула, IV термин: од 01. до 03. августа,
V термин: од 08. до 10. августа, VI термин: од 22. до 24. августа.

Величина сваке од четири групе је ограничена на 12 деце по термину.  Групе су мале управо зато да би полазници имали сву индивидуалну пажњу стручних едукатора и аниматора.

 

Мада научни кампови деци омогућују и опуштање и задовољство рада са вршњацима у природи, ДНК има јасно дефинисану Азбуку кампа, будући да су безбедност и здравље деце први приоритет организатора. На кампу ће континуирано боравити и стручна лица која, у случају да то буде неопходно, деци могу одмах да пруже медицинску помоћ.

Виминацијум је древни римски град и војни логор, где се налазе не само археолошка налазишта из римског доба већ и палеонтолошка налазишта мамута, а у непосредној близини су термоелектрана, површински коп угља и река Дунав, што ће полазницима кампа омогућити да истовремено осете и прошлост и будућност.

У Виминацијуму постоје смештајни капацитети који, изграђени по најсавременијим стандардима, деци омогућују квалитетан смештај и исхрану током трајања кампа.

Пријава за ЦПН дечји научни камп траје док се не попуне сва места.

Истражите више о кампу ДНК

Пријавите своје дете за ДНК

 

Остале активности