ЦПН на „органском“ фесту

ЦПН на „органском“ фесту

Центар за промоцију науке представио „Град и светлост“ на „органском“ фестивалу

У Топчидерском парку у Београду, од 28. до 30. јуна, организован је Organic Live Fest, фестивал чији је концепт заснован на промовисању природних ресурса и развијању свести о здравом начину живота.
ЦПН се укључио у ову манифестацију са концептом ”Град и светлост”, представљајући макету дела Београда код које је јавно осветљење базирано на алтернативном извору енергије.

Макета је конструисана са лед диодама које представљају јавно осветљење,  а напајају се окретањем степ мотора. Овај модел послужиће као основа за причу о могућностима које пружа коришћење зелених енергија за друштвено одговорно функционисање града у складу са принципима заштите човекове средине.

Фестивал је привукао пажњу медија, али и великог броја публике, пре свега најмлађих посетилаца. Обновљиви извори енергије, органска производња, здрав начин живота и заштита животне средине биле су основне теме овог фестивала.

Центар за промоцију науке је био један од суорганизатора фестивала, на коме са својим партнерским организацијама учествује у интерактивним радионицама на тему енергетске ефикасности, повећања еколошке свести и употребе савремених технологија за праћење параметара животне средине.

Остале активности