CPN na „organskom“ festu

CPN na „organskom“ festu

Centar za promociju nauke predstavio „Grad i svetlost“ na „organskom“ festivalu

U Topčiderskom parku u Beogradu, od 28. do 30. juna, organizovan je Organic Live Fest, festival čiji je koncept zasnovan na promovisanju prirodnih resursa i razvijanju svesti o zdravom načinu života.
CPN se uključio u ovu manifestaciju sa konceptom ”Grad i svetlost”, predstavljajući maketu dela Beograda kod koje je javno osvetljenje bazirano na alternativnom izvoru energije.

Maketa je konstruisana sa led diodama koje predstavljaju javno osvetljenje,  a napajaju se okretanjem step motora. Ovaj model poslužiće kao osnova za priču o mogućnostima koje pruža korišćenje zelenih energija za društveno odgovorno funkcionisanje grada u skladu sa principima zaštite čovekove sredine.

Festival je privukao pažnju medija, ali i velikog broja publike, pre svega najmlađih posetilaca. Obnovljivi izvori energije, organska proizvodnja, zdrav način života i zaštita životne sredine bile su osnovne teme ovog festivala.

Centar za promociju nauke je bio jedan od suorganizatora festivala, na kome sa svojim partnerskim organizacijama učestvuje u interaktivnim radionicama na temu energetske efikasnosti, povećanja ekološke svesti i upotrebe savremenih tehnologija za praćenje parametara životne sredine.

Ostale aktivnosti