ЦПН и школа будућности

ЦПН и школа будућности

Центар за промоцију науке од 27. до 28 фебруара на сајму и конференцији „Нове технологије у образовању“

[:]

_MMM4525

Сајам и конференција „Нове технологије у образовању“ свечано је отворен 27. фебруара у Белекспо центру у Београду и трајао је до 28. фебруара. На сајму су представљени примери коришћења нових технологија у образовању, како школа и установа, тако и произвођача, а све са циљем подизања квалитета образовања. 

Током оба дана манифестације организована су пратећа предавања и групне радионице, а Центар за промоцију науке учествује како у сајамском, тако и у конференцијшком делу програма.

Конференцијски програм је био подељен, па је преподне било резервисано за предавања стручњака и компанија које ће своје добре примере пренети осталима, док је поподневни термин резервисан за групни рад у три облашти – ИКТ у основном и средњем образовању, Ка инклузивном образовању уз ИКТ и ИКТ у високом образовању.

_MMM4549

_MMM4540

У оквиру конференцијског дела манифестације, Центар за промоцију науке, у суботу 28. фебруара у 16 часова, представио је европске пројекте у којима учествује као партнер: SciCampsCREAT-ITV-ALERT и SciVis.

О пројектима су говориле Дивна Вучковић и Ксенија Смољанић. Ови пројекти као циљ имају унапређивање традиционалног образовног формата коришћењем савремених технологија и актуелних научних достигнућа.

Поред тога, ЦПН је наступио и као излагач и у сајамском делу програма, тако што је штанду ЦПН-а представљена виртуална лабораторија Електротехничког факултета Универзитета у Београду. Посетиоци ће имаћете прилику и да погледају лего-робота као метод учења програмирања, и мобилне апликације.

_MMM4538

_MMM4524

Учешче на сајму је било бесплатно, а наставници и учитељи за присуство добијају три бода стручног усавршавања по дану. Услов за стицање бодова за стручно усавршавање јесте физичко присуство на догађају.

Конференцију заједнички организују Британски савет, Амбасада Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије и Привредна комора Србије, уз партнерство са бројним компанијама из сектора информационо-комуникационих технологија.

_MMM4585

Остале активности