Х2020 у Панчеву

Х2020 у Панчеву

У четвртак, 12. фебруара, у Панчеву, у свечаноj сали Градске куће, одржан је jош jедан скуп под окриљем ЦПН програма Хоризонт четвртком[:]

DSC_0038

Тема овонедељног Хоризонта четвртком, коjи је Центар за промоциjу науке ове недеље организовао у четвртак, 12. фебПанчеву уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоjа Републике Србиjе, биће наука и привреда.

Учесници трибине били су Александар Белић, државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоjа Републике Србиjе, Тиjана Кнежевић, национална контакт особа за мала и средња предузећа у оквиру програма Хоризонт 2020, и представници Центра за промоциjу науке.

Тијана Кнежевић је присутним предузетницима представила конкретне кораке у писању пројеката за програм Хоризонт 2020, као и досадашња искуства и изазове за апликанте.

DSC_0044

DSC_0026

Хоризонт 2020 jе наjвећи програм Европске униjе за истраживање и иновациjе, коjи обухвата фонд од чак 78 милиjарди евра, доступних у наредних седам година.

Лидерство у индустриjи jе jедан од стубова програма Хоризонт 2020 и његов циљ jе оснаживање конкурентности европске индустриjе развиjањем лидерства у технологиjи за развоj нових решења.

DSC_0069

Остале активности