H2020 u Pančevu

H2020 u Pančevu

U četvrtak, 12. februara, u Pančevu, u svečanoj sali Gradske kuće, održan je još jedan skup pod okriljem CPN programa Horizont četvrtkom[:]

DSC_0038

Tema ovonedeljnog Horizonta četvrtkom, koji je Centar za promociju nauke ove nedelje organizovao u četvrtak, 12. febPančevu uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, biće nauka i privreda.

Učesnici tribine bili su Aleksandar Belić, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Tijana Knežević, nacionalna kontakt osoba za mala i srednja preduzeća u okviru programa Horizont 2020, i predstavnici Centra za promociju nauke.

Tijana Knežević je prisutnim preduzetnicima predstavila konkretne korake u pisanju projekata za program Horizont 2020, kao i dosadašnja iskustva i izazove za aplikante.

DSC_0044

DSC_0026

Horizont 2020 je najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacije, koji obuhvata fond od čak 78 milijardi evra, dostupnih u narednih sedam godina.

Liderstvo u industriji je jedan od stubova programa Horizont 2020 i njegov cilj je osnaživanje konkurentnosti evropske industrije razvijanjem liderstva u tehnologiji za razvoj novih rešenja.

DSC_0069

Ostale aktivnosti