ЦПН на 4.0 ФЕСТ-у

ЦПН на 4.0 ФЕСТ-у

Центар за промоцију науке је учествовао на виртуелном фестивалу посвећеном савременим друштвеним, финансијским и пословним темама

Друго издање фестивала ФЕСТ 4.0 одржано је у виртуелном окружењу, уз учешће око 50 професионалаца из разноврсних области повезаних са савременим друштвеним темама и изазовима. Програм фестивала је, како наглашавају организатори, посвећен тржишту рада будућности, односно променама које у различитим сферама доноси Индустрија 4.0. С обзиром на ограничења одржавања једног оваквог догађаја у 2020, паралелно су креирани и ВР садржаји чиме је планирани фестивалски простор било могуће обићи у виртуелном окружењу.

У оквиру округлог стола ”Где је култура будућности у дигиталном свету?” разговарало се о ауторском стваралаштву у дигиталном окружењу, функционалној и дигиталној писмености, и различитим видовима уметности и сарадњама које се остварују са другим сегментима друштва, попут образовања и науке. ЦПН је представио свој програм повезивања науке и уметности, art+science, и активности посвећене разматрању и ширењу знања о климатским променама са којима се сучељавамо. Као пример је дат уметничко-научни рад Аеросонар, осмишљен и реализован кроз посебну a+s+cpn селекцију, о коме је говорила и једна од његових ауторки.

Учесници округлог стола су били:

– Ана Тодосијевић, Био2Арх,

– Александар Симић, композитор,

– Витомир Јевремовић, VR ALL ART,

– Добривоје Лале Ерић, Центар за промоцију науке.

 

 

Остале активности