ЦПН на виртуелној EUSEA конференцији

ЦПН на виртуелној EUSEA конференцији

Представницa ЦПН-а учествовалa je на онлајн конференцији EUSEA, 29. и 30. октобра 2020. године

Овогодишња EUSEA конференција, иницијално планирана за средину априла у Корку, у Ирској, услед пандемије ковида-19 одржана је у дигиталној форми. Организатори су искористили ову изузетну прилика за тестирање нових облика онлајн дијалога, подстицања интеракције, расправе и креативне размене идеја. Говорници из целе Европе су били врло инспирисани да ову онлајн конференцију учине што креативнијом, радоснијом и надахнутијом!

Представница ЦПН-а Тања Аднађевић представила је један од Хоризонт 2020 пројеката у којим је Центар за промоцију науке партнер. У оквиру програма Horizon talks, говорила је о пројекту SySTEM2020 – Connecting Science Learning Outside The Classroom. Сем тога, конференција је била изузетно разноврсна, са програмом и форматима који су веома важни у научној комуникацији. Током два дана овогодишњег догађаја, кроз живe дискусијe и инспиративне разговорe размењиванa су искуства, методологије и алати који ову дисциплину чине релевантнoм у прекограничном, институцијалном и индивидуалном контексту.

EUSEA (European Science Engagement Association) je међународна заједница професионалаца који се баве јавним и грађанским ангажманом. Овај динамичан савез уједињује организаторе фестивала науке, научне комуникаторе, научне центре, као и институције културе широм Европе.

 

Остале активности