ЦПН на фестивалу Миксер 2019.

ЦПН на фестивалу Миксер 2019.

Центар за промоцију науке је и ове године учествовао на фестивалу који је ставио акценат на одрживи развој и циркуларну економију

Десето издање популарног фестивала Миксер одржано је у београдском Музеју науке и технике, као и у суседном Дорћол плацу. Централна тема програма била је посвећена одрживом развоју, борби против климатских промена и циркуларној економији као могућем транзицијском моделу привреде.

Центар је и ове године био присутан у програмима Миксера. Најпре је 24. маја Добривоје Лале Ерић, руководилац Сектора за међународну сарадњу, био један од учесника панел сесије Плаво-зелени градови, у оквиру конференцијског дела фестивала под називом Shift. Учешће Центра се заснивало на ангажману у оквиру ЕУ пројекта TeRRIFICA посвећеног климатским променама кроз повезивање свих сектора и заинтересованих страна – науке и образовања, доносиоца одлука, бизниса и приватног капитала, и грађана и локалних заједница на првом и почетном месту.

Мирјана Утвић из Сектора за програмске активности је 26. маја учествовала у радионици Циркулатон која је окупила бројне актере и представнике јавних институција, бизниса, медија, едукативних пракси и иновација. Циљ овог дела програма је био да се кроз посвећени рад и широки круг партнера и сарадника направе први кораци у развоју мапе пута за циркуларну економију у Србији.

Остале активности