CPN na festivalu Mikser 2019.

CPN na festivalu Mikser 2019.

Centar za promociju nauke je i ove godine učestvovao na festivalu koji je stavio akcenat na održivi razvoj i cirkularnu ekonomiju

Deseto izdanje popularnog festivala Mikser održano je u beogradskom Muzeju nauke i tehnike, kao i u susednom Dorćol placu. Centralna tema programa bila je posvećena održivom razvoju, borbi protiv klimatskih promena i cirkularnoj ekonomiji kao mogućem tranzicijskom modelu privrede.

Centar je i ove godine bio prisutan u programima Miksera. Najpre je 24. maja Dobrivoje Lale Erić, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju, bio jedan od učesnika panel sesije Plavo-zeleni gradovi, u okviru konferencijskog dela festivala pod nazivom Shift. Učešće Centra se zasnivalo na angažmanu u okviru EU projekta TeRRIFICA posvećenog klimatskim promenama kroz povezivanje svih sektora i zainteresovanih strana – nauke i obrazovanja, donosioca odluka, biznisa i privatnog kapitala, i građana i lokalnih zajednica na prvom i početnom mestu.

Mirjana Utvić iz Sektora za programske aktivnosti je 26. maja učestvovala u radionici Cirkulaton koja je okupila brojne aktere i predstavnike javnih institucija, biznisa, medija, edukativnih praksi i inovacija. Cilj ovog dela programa je bio da se kroz posvećeni rad i široki krug partnera i saradnika naprave prvi koraci u razvoju mape puta za cirkularnu ekonomiju u Srbiji.

Ostale aktivnosti