ЦПН на конференцији EUSEA у Бечу

ЦПН на конференцији EUSEA у Бечу

Представници ЦПН-а учествовали су на конференцији EUSEA, у Бечу, 9. и 10. маја 2019. године

У Бечу је 9. и 10. маја одржана међународнa годишњa конференција асоцијације EUSEA, чији је ЦПН члан. Овогодишњa конференцијa под називом European Science Engagement Conference у просторијама Vienna BioCenter-a отпочела је свечаним отварањем где се учесницима обратио председник асоцијације Маркус Вајскопф.

Током два дана је тим Центра за промоцију науке имао прилику да присуствује предавањима у оквиру програма Horizon talks, представљању пројекта и начинима њиховог финасирања, интерактивним радионицама, параленим сесијама и другим видовима излагања учесника. Како је култура научне комуникације била фокус овогодишњег догађаја, кроз живe дискусијe и инспиративне разговорe су размењиванa искуства, методологије и алати који ову дисциплину чине релевантнoм у прекограничном, институцијалном и индивидуалном контексту.

Конференцију су први пут заједнички организовала три партнера: EUSEA, OPEN SCIENCE и SCIENCE CENTER NETWORK, чији су стручност и ентузијазам допринели још разноврснијем и изазовнијем садржају овогодишњег програма.

Као део претконференцијских активности, представници Центра за промоцију науке су такође посетили Научну собу у Бечу (Wien Wissens RaumVienna Knowledge°room), где је одржана интерактивна радионица у организацији   Асоцијације мрежа научних центара Аустрије (Association ScienceCenter-Netzwerk). Ова асоцијација је у протеклих пет година развила посебан концепт по коме имплементира мини popup научне центре, од којих је један пример Научна соба у Бечу.

EUSEA (European Science Engagement Association) je међународна заједница професионалаца који се баве јавним и грађанским ангажманом. Овај динамичан савез уједињује организаторе фестивала науке, научне комуникаторе, научне центре, као и институције културе широм Европе.

 

Остале активности