ЦПН на конференцији посвећеној научном образовању у Украјини

ЦПН на конференцији посвећеној научном образовању у Украјини

Центар за промоцију науке је представио свој рад и активности у домену СТЕ(А)М образовања на конференцији „Музејске педагошке праксе и научно образовање“, која је, у онлајн формату, одржана 25. новембра 2021.

Сарадња Научне академије младих из Кијева и Центра за промоцију науке успешно је настављена учешћем Центра на догађају посвећеном неформалним образовним праксама у музејима различитог профила у Украјини и изван ње. У питању је било друго издање конференције осмишљене са циљем повезивања украјинских и међународних професионалаца на пољу научних центара и музеја, научног, СТЕМ образовања и научне комуникације. Уз учешће више стотина професионалаца из различитих музеја широм Украјине, представници више украјинских институција и музеја, уз неколико међународних гостију, предочили су своја искуства, активности и приступе.

О Центру за промоцију науке је говорио Добривоје Лале Ерић, руководилац Сектора за међународну сарадњу, који је посебно истакао националне манифестације Центра – Мај месец математике – М3, Дани будућности: роботика и art+science – часопис Елементе и научнопопуларна издања, као и богату и разноврсну међународну сарадњу. У том контексту су посебно истакнути пројекти посвећени СТЕ(А)М образовном моделу и највећа европска мрежа СТЕМ наставника и других актера у образовању – Scientix.

Овај сегмент конференцији можете погледати на доњем линку, почевши од 1 сата и 19 минута.

 

Остале активности