CPN na konferenciji posvećenoj naučnom obrazovanju u Ukrajini

CPN na konferenciji posvećenoj naučnom obrazovanju u Ukrajini

Centar za promociju nauke je predstavio svoj rad i aktivnosti u domenu STE(A)M obrazovanja na konferenciji „Muzejske pedagoške prakse i naučno obrazovanje“, koja je, u onlajn formatu, održana 25. novembra 2021.

Saradnja Naučne akademije mladih iz Kijeva i Centra za promociju nauke uspešno je nastavljena učešćem Centra na događaju posvećenom neformalnim obrazovnim praksama u muzejima različitog profila u Ukrajini i izvan nje. U pitanju je bilo drugo izdanje konferencije osmišljene sa ciljem povezivanja ukrajinskih i međunarodnih profesionalaca na polju naučnih centara i muzeja, naučnog, STEM obrazovanja i naučne komunikacije. Uz učešće više stotina profesionalaca iz različitih muzeja širom Ukrajine, predstavnici više ukrajinskih institucija i muzeja, uz nekoliko međunarodnih gostiju, predočili su svoja iskustva, aktivnosti i pristupe.

O Centru za promociju nauke je govorio Dobrivoje Lale Erić, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju, koji je posebno istakao nacionalne manifestacije Centra – Maj mesec matematike – M3, Dani budućnosti: robotika i art+science – časopis Elemente i naučnopopularna izdanja, kao i bogatu i raznovrsnu međunarodnu saradnju. U tom kontekstu su posebno istaknuti projekti posvećeni STE(A)M obrazovnom modelu i najveća evropska mreža STEM nastavnika i drugih aktera u obrazovanju – Scientix.

Ovaj segment konferenciji možete pogledati na donjem linku, počevši od 1 sata i 19 minuta.

 

Ostale aktivnosti