ЦПН на Миксеру

ЦПН на Миксеру

Центар за промоцију науке представио је неке од својих научнопопуларних садржаја на Миксер фестивалу који је био одржан од 25. до 28. маја[:] _MMM2315

ЦПН је у оквиру Миксер фестивала представио неке од својих научнопопуларних садржаја: посетиоци су имали прилику се упознају са изложбом Спектри, са научнопопуларним часописом Елементи и издањима Центра „Одравњивање“ и „Докторати у прози“. Осим тога, представници Центра учествовали су и у дебати ”Едукацији у покрету”.

Изложба Спектри посвећена је светлости – оној коју видимо, али и оној коју не видимо голим оком, али нас свакодневно окружује у виду електромагнетних таласа. Посетиоци су имали прилику да кроз Спектре сами испробају разноврсне ефекте електромагнетних таласа и прочитају занимљиве приче о светлости.

_MMM2210

Продукциони тим ЦПН-а првог дана фестивала 25. маја представио је последњи број часописа Елементи, који се бави темом оставштине људског рода у случају апокалипсе. Темат нових Елемената под насловом „Задужбина“ представља двадесет четири приче о кључним открићима и проналасцима у људској историји, које је написало чак 20 различитих аутора.

У неформалној атмосфери фестивала, у недељу, 28. маја, била су представљена два издања: први докторат у стрипу,  „Одравњивање“ Ника Сузениса и „Докторати у прози: илустроване приче“, издање које чине оригинални есеји и илустрације инспирисани темама 11 доктората одбрањених у Србији у последњих пет година. На промоцији су говорили Иван Умељић и Никола Здравковић из ЦПН-а.

_MMM2236

Добривоје Лале Ерић, руководилац Сектора за међународну сарадњу, учествовао је у дебати Едукација у покрету, која се такође одржала у недељу, 28. маја. Циљ ове дебате је да се представе примери добре праксе у категорији неформалног образовања, уз искуство рада са социјално осетљивим групама.

Остале активности