CPN na Mikseru

CPN na Mikseru

Centar za promociju nauke predstavio je neke od svojih naučnopopularnih sadržaja na Mikser festivalu koji je bio održan od 25. do 28. maja[:] _MMM2315

CPN je u okviru Mikser festivala predstavio neke od svojih naučnopopularnih sadržaja: posetioci su imali priliku se upoznaju sa izložbom Spektri, sa naučnopopularnim časopisom Elementi i izdanjima Centra „Odravnjivanje“ i „Doktorati u prozi“. Osim toga, predstavnici Centra učestvovali su i u debati ”Edukaciji u pokretu”.

Izložba Spektri posvećena je svetlosti – onoj koju vidimo, ali i onoj koju ne vidimo golim okom, ali nas svakodnevno okružuje u vidu elektromagnetnih talasa. Posetioci su imali priliku da kroz Spektre sami isprobaju raznovrsne efekte elektromagnetnih talasa i pročitaju zanimljive priče o svetlosti.

_MMM2210

Produkcioni tim CPN-a prvog dana festivala 25. maja predstavio je poslednji broj časopisa Elementi, koji se bavi temom ostavštine ljudskog roda u slučaju apokalipse. Temat novih Elemenata pod naslovom „Zadužbina“ predstavlja dvadeset četiri priče o ključnim otkrićima i pronalascima u ljudskoj istoriji, koje je napisalo čak 20 različitih autora.

U neformalnoj atmosferi festivala, u nedelju, 28. maja, bila su predstavljena dva izdanja: prvi doktorat u stripu,  „Odravnjivanje“ Nika Suzenisa i „Doktorati u prozi: ilustrovane priče“, izdanje koje čine originalni eseji i ilustracije inspirisani temama 11 doktorata odbranjenih u Srbiji u poslednjih pet godina. Na promociji su govorili Ivan Umeljić i Nikola Zdravković iz CPN-a.

_MMM2236

Dobrivoje Lale Erić, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju, učestvovao je u debati Edukacija u pokretu, koja se takođe održala u nedelju, 28. maja. Cilj ove debate je da se predstave primeri dobre prakse u kategoriji neformalnog obrazovanja, uz iskustvo rada sa socijalno osetljivim grupama.

Ostale aktivnosti