ЦПН на Научном пикнику представио поставку о климатским променама и губитку биодиверзитета

ЦПН на Научном пикнику представио поставку о климатским променама и губитку биодиверзитета

На манифестацији Научни пикник, одржаној 17. и 18. маја, у Арборетуму Шумарског факултета на Бановом брду, Центар за промоцију науке привукао је велику пажњу посетилаца својом поставком посвећеном климатским променама и губитку биодиверзитета.

Овај догађај, под слоганом „Мисли зелено“, био је бесплатан и намењен свим генерацијама, са циљем да промовише научне садржаје кроз интерактивне и едукативне активности.

Арборетум Шумарског факултета, који је 2011. године проглашен за заштићено природно подручје локалног карактера, пружио је идеално окружење за одржавање манифестације. Простирући се на 3,5 хектара, ова зелена оаза са изузетном ботаничком и пејзажно-архитектонском вредношћу, коју одржавају студенти и професори, угостила је велики број посетилаца током дводневног догађаја.

Центар за промоцију науке представио је своју поставку кроз разноврсне експонате, информативне панеле и интерактивне радионице које су имале за циљ да едукују јавност о узроцима и последицама климатских промена и губитка биодиверзитета. Посетиоци су имали прилику да сазнају како човекове активности доприносе глобалном загревању, како климатске промене утичу на различите екосистеме и људске заједнице, као и да се упознају са значајем очувања биодиверзитета за одрживост планете.

Поставка је такође приказала примере добрих пракси и стратегија које могу помоћи у ублажавању климатских промена и очувању биодиверзитета, укључујући индивидуалне акције и глобалне иницијативе.

Научни пикник је по трећи пут организовао Фестивал науке а фокус је био на биологији, екологији и одрживом развоју. Велики број посетилаца, укључујући децу и одрасле, уживао је у природном амбијенту Арборетума, стекао нова знања и свест о значају заштите животне средине.

Учешће Центра за промоцију науке на Научном пикнику представља важан корак у подизању свести јавности о кључним еколошким питањима и потреби за одрживим развојем.

Остале активности