CPN na Naučnom pikniku predstavio postavku o klimatskim promenama i gubitku biodiverziteta

CPN na Naučnom pikniku predstavio postavku o klimatskim promenama i gubitku biodiverziteta

Na manifestaciji Naučni piknik, održanoj 17. i 18. maja, u Arboretumu Šumarskog fakulteta na Banovom brdu, Centar za promociju nauke privukao je veliku pažnju posetilaca svojom postavkom posvećenom klimatskim promenama i gubitku biodiverziteta.

Ovaj događaj, pod sloganom „Misli zeleno“, bio je besplatan i namenjen svim generacijama, sa ciljem da promoviše naučne sadržaje kroz interaktivne i edukativne aktivnosti.

Arboretum Šumarskog fakulteta, koji je 2011. godine proglašen za zaštićeno prirodno područje lokalnog karaktera, pružio je idealno okruženje za održavanje manifestacije. Prostirući se na 3,5 hektara, ova zelena oaza sa izuzetnom botaničkom i pejzažno-arhitektonskom vrednošću, koju održavaju studenti i profesori, ugostila je veliki broj posetilaca tokom dvodnevnog događaja.

Centar za promociju nauke predstavio je svoju postavku kroz raznovrsne eksponate, informativne panele i interaktivne radionice koje su imale za cilj da edukuju javnost o uzrocima i posledicama klimatskih promena i gubitka biodiverziteta. Posetioci su imali priliku da saznaju kako čovekove aktivnosti doprinose globalnom zagrevanju, kako klimatske promene utiču na različite ekosisteme i ljudske zajednice, kao i da se upoznaju sa značajem očuvanja biodiverziteta za održivost planete.

Postavka je takođe prikazala primere dobrih praksi i strategija koje mogu pomoći u ublažavanju klimatskih promena i očuvanju biodiverziteta, uključujući individualne akcije i globalne inicijative.

Naučni piknik je po treći put organizovao Festival nauke a fokus je bio na biologiji, ekologiji i održivom razvoju. Veliki broj posetilaca, uključujući decu i odrasle, uživao je u prirodnom ambijentu Arboretuma, stekao nova znanja i svest o značaju zaštite životne sredine.

Učešće Centra za promociju nauke na Naučnom pikniku predstavlja važan korak u podizanju svesti javnosti o ključnim ekološkim pitanjima i potrebi za održivim razvojem.

Ostale aktivnosti