ЦПН на Сајму књига

ЦПН на Сајму књига

На овогодишњем саjму књига у Београду, који се одржао од 23. до 30. октобра 2011, на штанду Центра за промоцију науке представљено је око 800 наслова овогодишњих издања научноистраживачких организациjа наше земље

Мада је као новооснована установа први пут учествовао на Сајму, ЦПН је представио серију узбудљивих програма и дао годишњи пресек српског научног издаваштва, као и рада научних установа у Србији. Тиме је преузео активност којом су се раније искључиво бавила надлежна министарства.

Посетиоци Сајма са лакоћом су наишли на наш штанд – у самом средишту сајамских дешавања, лако препознатљив излагачки простор ЦПН-а био је смештен у Хали 2а, одмах до главног излагачког простора. На овом месту Центар је представио 800 наслова овогодишњих издања научноистраживачких организациjа Републике Србиjе.

Но, ту нису биле изложене само научне публикациjе. Простор штанда је био кружног облика, а тако дизајниран да неког може подсетити на Вавилонску библиотеку. Попут лавиринта, штанд је оплемењен разноврсним садржаjима. Постављени су интерактивни екрани, на поду лавиринта илустроване су научне загонетке, а ту је био и аудиторијум за демонстрације и радионице.

  • Више о наступу Центра на Сајму књига, о програмима и раионицама, истражите на Елементаријуму, у тексту „Наука у центру“

 

Остале активности