CPN na Sajmu knjiga

CPN na Sajmu knjiga

Na ovogodišnjem sajmu knjiga u Beogradu, koji se održao od 23. do 30. oktobra 2011, na štandu Centra za promociju nauke predstavljeno je oko 800 naslova ovogodišnjih izdanja naučnoistraživačkih organizacija naše zemlje

Mada je kao novoosnovana ustanova prvi put učestvovao na Sajmu, CPN je predstavio seriju uzbudljivih programa i dao godišnji presek srpskog naučnog izdavaštva, kao i rada naučnih ustanova u Srbiji. Time je preuzeo aktivnost kojom su se ranije isključivo bavila nadležna ministarstva.

Posetioci Sajma sa lakoćom su naišli na naš štand – u samom središtu sajamskih dešavanja, lako prepoznatljiv izlagački prostor CPN-a bio je smešten u Hali 2a, odmah do glavnog izlagačkog prostora. Na ovom mestu Centar je predstavio 800 naslova ovogodišnjih izdanja naučnoistraživačkih organizacija Republike Srbije.

No, tu nisu bile izložene samo naučne publikacije. Prostor štanda je bio kružnog oblika, a tako dizajniran da nekog može podsetiti na Vavilonsku biblioteku. Poput lavirinta, štand je oplemenjen raznovrsnim sadržajima. Postavljeni su interaktivni ekrani, na podu lavirinta ilustrovane su naučne zagonetke, a tu je bio i auditorijum za demonstracije i radionice.

  • Više o nastupu Centra na Sajmu knjiga, o programima i raionicama, istražite na Elementarijumu, u tekstu „Nauka u centru“

 

Ostale aktivnosti