ЦПН на Тари

ЦПН на Тари

На Тари је од 1. јула до 10. августа одржана Школa пријатељства

 

Центар за промоцију науке се ове године укључио у организацију традиционалне Школе пријатељства на Тари, коју за децу из Србије и земаља у региону организује Наша Србија.

Реч је о дванаестој по реду Школи пријатељства, која је одржана од 1. јула до 10. августа и коју је у две смене похађало око 400 деце.

Полазницима ове летње школе ЦПН је представио богат и занимљив научнопопуларни програм, а сарадници ЦПН-а су за малишане припремили организоване радионице из физике, психологије, роботике и астрономије, у којима су могли да учествују од 16. до 23. јула.

Деца су, такође, имала прилику да посете покретни планетаријум, који је ЦПН допремио на Тару, као и да у вечерњим сатима уз помоћ телескопа посматрају планете.

Поред сарадника из ЦПН-а у извођењу радионица учествовали су и тимови са Електротехничког факултета и Института за молекуларну генетику и гентичко инжењерство.

У радионицама је учествовало и десет волонтера ЦПН-а, који су стекли искуство у раду са најмлађима током националне манифестације Мај месец математике, највеће математичке популаризаторске акције.

ШКОЛА ПРИЈАТЕЉСТВА

Дванаеста Школа пријатељства окупља децу разлитичитих националности која живе у Србији: мађарске, румунске, русинске, словачке, бугарске, албанске, бошњачке и српске, као и малишане српске националности из осам земаља у окружењу: Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Албаније, Македоније, Румуније и Мађарске.

Истражите више на сајту Наше Србије.

Остале активности